--2-- Lista-servicii-oferite SATU MARE (oras)


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
 arata email
            CAUTA

 CMI DR. POLGAR HAJNALKA
joi, 21 Nov 2024 | 8:29
 
 


Despre noi

Informatii generale
Specializari
Echipa medicala
Lista servicii oferite
Tarife servicii oferite
Orar cu publicul
Zona de lucru
Modalitati de plata disponibile

reclama

  Lista servicii oferite

Examen clinic general  

Examenul clinic general constituie inceputul oricarei examinari medicale. Prin acest examen medicul evalueaza, cu ajutorul propriilor simturi, starea de sanatate a pacientului, avand in vedere fiecare organ si sistem in parte. In cazul descoperirii unei afectiuni, medicul se orienteaza catre recomandarea unor investigatii mai complexe. In medicina muncii, examenul clinic general este obligatoriu pentru intocmirea tuturor dosarelor medicale, indiferent de domeniul de activitate al angajatului. 

Testarea auzului prin audiometrie

Testul auditiv (audiometria) face parte din examinarea urechii si evalueaza capacitatea unei persoane de a auzi, prin masurarea abilitatii sunetelor de a ajunge la creier.Testele auditive determina prezenta hipoacuziei (scaderea capacitatii de a auzi), cat de severa este si care este cauza aparitiei acesteia. In medicina muncii, audiometria se efectueaza la persoanele care au fost expuse sau vor fi expuse la zgomote puternice, peste anumite limite admise si la persoanele a caror activitate necesita un auz normal pentru a se evita accidentele: conducatori auto, agenti de paza, etc   

Probe functionale ventilatorii (spirometrie)  

Spirometria este folosita pentru diagnosticul si monitorizarea bolilor plamanului cum ar fi astmul, bronsita cronica, emfizemul, fibroza pulmonara. Spirometria este o metodã neinvazivã si foarte precisã de apreciere a functiei pulmonare. Spirometria este de asemenea utilizatã pentru a vedea cât de bine acþioneazã medicamentele administrate pentru probleme respiratorii. In medicina muncii spirometria se efectuaza pentru evaluarea si monitorizarea neinvaziva a functiei pulmonare la persoanele expuse la pulberi, gaze, fibre minerale si vegetale. 

Electrocardiograma (EGC sau EKG)

Electrocardiograma (ECG sau EKG) este o inregistrare a activitatilor electrice a fibrelor musculare ale inimii. Fiecare incordare a musculaturii inimii, este urmarea unei excitatii electrice care provine de la nodul sinusoidal si transmis musculaturii inimii. Aceste schimbari electrice potentiale ale inimii, se pot masura la suprafata organismului, fiind prezentate printr-o imagine repetatã a activitatii cardiace electrice. Cu ajutorul electrocardiogramei se pot enunta o serie de proprietati si boli ale inimii. In medicina muncii, electrocardiograma se efectueaza la persoanele expuse la eforturi fizice mari, la temperaturi extreme (cald sau frig), la persoanele care conduc mijloace de transport, la persoanele care lucreaza in schimb de noapte, la persoanele expuse la unele noxe, care pot afecta activitatea inimii.  

Determinarea glicemiei

Glicemia masoara nivelul glucozei din sange. Multumita mai multor mecanisme de reglare, glicemia este mentinuta sensibil constanta (in jur de 1 gram la litru) cu scopul de a aduce organelor si tesuturilor cantitati constante de glucoza sangvina. Reglarea nivelului sangvin al glucozei este asigurata multumita unui echilibru permanent intre substante, de natura mai ales hormonala, care micsoreaza glicemia (insulina) si cele care o cresc (glucagonul, adrenalina, hormonul de crestere). Glicemia se masoara fie in sangele venos in cursul clasicei "luari de sange" (glicemia venoasa), fie in sangele capilar dupa o mica intepatura in varful degetului (glicemie capilara), o picatura de sange fiind intinsa pe o banda reactiva care se introduce intr-un aparat numit glucometru, care afiseaza rezultatele instant. Firma noastra foloseste pentru determinarea glicemiei glucometrul, cu un disconfort minim pentru pacient, si cu rezultate instante. In medicina muncii, determinarea glicemiei se efectueaza pentru persoanele care conduc mijloace de transport, persoanele care lucreaza la inaltime, persoanele care lucreaza in schimb de noapte etc.  

Examen psihologic

Examenul psihologic reprezinta in fapt o testare a structurii si functionarii psihice a unei persoane la un moment dat. Modul in care se realizeaza aceasta testare/examinare este dat de scopul examinarii psihologice. Spre exemplu, examenul psihologic poate fi cerut ca un pas/nivel obligatoriu in obtinerea unui certificat/atestat: pentru obtinerea permisului de conducere, pentru obtinerea permisului de port-arma, pentru accesul in anumite locuri sau la anumite documente, etc. Poate fi cerut de catre un angajator (prin intermediul unui specialist in resurse umane sau psiholog) la angajare. Poate fi cerut in conditii speciale atunci cand este necesar un grad crescut de responsabilitate si in pozitii ce necesita calitati deosebite (responsabilitate crescuta, interactiune/relationare cu medii/persoane speciale, discernamant etc.). Indiferent de scopul testarii un examen psihologic va cuprinde uzual cateva parti (nu neaparat in ordinea aceasta): o discutie fata in fata (directa) intre persoana examinata si examinator, o serie de teste si/sau o serie de probe (putand fi folosite diverse aparate, simulatoare de situatii etc.). Firma noastra colaboreaza cu un psiholog acreditat inclusiv pentru testari pentru port arma si conducatori auto profesionisti.  

Analize medicale de laborator

Analizele medicale de laborator sunt ansamblul de procedee, mai mult sau mai putin complexe, care furnizeaza informatii asupra aspectului si functionalitatii diferitelor organe si compartimente ale organismului cat si asupra gradului de sanatate si boala ce afecteaza organismul in cauza. Firma noastra colaboreaza cu un laborator de analize medicale autorizat care efectueaza toata gama de analize necesare supravegherii sanatatii angajatilor, in functie de ocupatie. Tarifele variaza in functie de investigatiile necesare. Firma noastra, la solicitare recolteaza probe biologice la sediul clientului si asigura transportul probelor biologice recoltate la laborator.  


 
 
CONTACT CMI DR. POLGAR HAJNALKA

 arata tel , arata mobil
 arata email
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X